U bent hier

Technieken coaching

Tijdens het voeren van gesprekken maken we een analyse van de situatie. Hierbij kijken we naar de gedachte patronen, vooronderstellingen en de ondernomen acties. Op deze manier krijgen we inzicht in de onbewuste processen en zicht op de verstorende factoren.

Enkele technieken waarmee Huijs-Consult werkt zijn:

 1. Analyse levenslijn
  Elk coachingstraject begint met een analyse van de levenslijn. De levenslijn kan thuis opgesteld worden met behulp van een vragenlijst en wordt bij het eerste gesprek geanalyseerd.
 2. Rollenspel
  Tijdens het rollenspel krijgt de coachee feedback, waarbij het non-verbale gedrag centraal staat. De lichaamstaal wordt in hoge mate bepaald door onbewust gedrag.
 3. Werken met kerncompetenties
  Wat zijn de kerncompetenties? Hoe zijn ze ontstaan en wat vindt de omgeving hiervan? Wat zijn de valkuilen? Door de kerncompetenties in beeld te brengen krijgt de coachee zicht op zijn eigen kwaliteiten.
 4. Werken met praktijkopdrachten
  Het nieuwe gedrag wordt direct in praktijk gebracht door middel van het uitvoeren van opdrachten. Hierdoor wordt het coaching traject “leren in de praktijk”. Door de praktijk situaties steeds te evalueren ontwikkelt de coachee zelfreflectie wat essentieel is voor het vergroten van de persoonlijke effectiviteit.