U bent hier

Technieken therapie

Naast gesprekken voeren hanteert Huijs-Consult ook technieken om contact te maken met het onbewuste. Het onbewuste heeft zijn eigen dynamiek en verstoort daardoor vaak onze goede bedoelingen. Het onbewuste hanteert beelden om zich uit te drukken. Tijdens het bespreken van deze beelden vindt er een vertaling plaats, waardoor inzicht ontstaat. Enkele technieken waarmee Huijs-Consult werkt zijn:

 1. Lichaamstaal
  Tijdens de gesprekken bespreken we ook het non-verbale gedrag. Uit het non-verbale gedrag spreekt welk gevoel er speelt. Dit gevoel wordt sterk bepaald vanuit het onbewuste. Door dit bespreekbaar te maken krijgen we inzicht in de onbewuste processen.
 2. Tekeningen
  Soms is het lastig om uit te drukken wat er precies speelt. Hier een tekening van maken kan een uitstekend hulpmiddel zijn om de werking van het onbewuste inzichtelijk te krijgen.
 3. Dromen
  Tijdens het dromen is de dromer zich niet bewust van dagelijkse mentale processen en wordt in beeldtaal weergegeven wat zich in het onbewuste afspeelt. We ontrafelen de droom zodat nieuw inzicht ontstaat.
 4. Geleide imaginatie
  Tijdens een geleide imaginatie wordt in fantasie terug gegaan naar dat wat actueel is in de therapie. Hierbij bekijken we gezamenlijk wat de oplossingen zijn.