U bent hier

Werkwijze

Tijdens de intake wordt met de coachee vastgesteld waar deze mee zit en welke acties al ondernomen zijn. Hieruit worden conclusies en getrokken en samen met Huijs-Consult wordt een weg gekozen die wel tot een oplossing leidt. Dit resulteert in een plan van aanpak en dit wordt besproken met de opdrachtgever en coachee. Hierna volgt het feitelijk coaching traject, waarbij de coachee een aantal fases doorloopt.

 1. Verkenningsfase
  Tijdens deze fase wordt gekeken naar de exacte oorzaak van het gedrag, wanneer het voorkomt en wat de rol van de coachee hierin is.
 2. Vaststellen van de oorzaak
  Uit de eerste fase blijkt vaak dat het probleem in meerdere situaties naar voren komt en de medewerker het als het ware onbewust zelf oproept. Door dit onbewuste proces te analyseren ontstaat zicht op de oorzaak.
 3. Versterken van persoonlijke effectiviteit
  Door te werken met technieken waarbij de coachee contact maakt met het onbewuste, ontstaat inzicht in het onbewuste gedrag. Door het toepassen van deze technieken vergroot de coachee zijn persoonlijke effectiviteit en een besef van keuzemogelijkheden.
 4. Versterken gewenst gedrag
  Door het analyseren van praktijk situaties wordt verder gewerkt aan het versterken van de persoonlijke effectiviteit waardoor het gewenste gedrag bewust wordt ingezet.